Blog

Zásilkovna a Alza spojují své síly!

5. 5. 2020 7:28

Edit ke dni 16. 10. 2023: Naše Z-BOXy rostou jako houby po dešti. Díky tomu máme vlastní širokou síť víc než 3 400 samoobslužných Z-BOXů, které jsou zákazníkům k dispozici po celé České republice. V současné době pokrýváme potřebné kapacity, a proto v nabídce boxů najdete již jen naše červené krasavce. Naše spolupráce s e-shopem Alza v oblasti doručování zásilek pokračuje i nadále – a vy na alza.cz můžete nakoupit i s doručením přes Zásilkovnu. Přehled aktuálních výdejních míst, kam doručujeme, naleznete zde.

Zákazníci Zásilkovny si mohou nově vyzvednout své zásilky v AlzaBoxech!

Alza.cz v rámci mimořádné situace historicky poprvé pustí do svých AlzaBoxů další subjekt – Zásilkovnu. Od dnešního dne jí poskytne stovky volných slotů tak, aby její zákazníci měli větší možnost vyzvednout své zásilky. Počet propůjčených schránek se bude zvyšovat, v průběhu dvou týdnů se plánuje rozšíření na více jak 100 AlzaBoxů napříč celou Českou republikou.

„V Zásilkovně se snažíme udělat maximum pro to, abychom zásilky zákazníkům doručili včas a zachovali co nejvyšší standard služeb, na který jsou zvyklí. Bohužel, situace vzhledem k okolnostem není vůbec jednoduchá. Aktuálně posilujeme vlastní síť doručení na adresu, ale hledáme i další smysluplná řešení, proto pomoc technologické jedničky na trhu vnímáme velmi pozitivně s tím, že si naši zákazníci budou moci své zásilky vyzvednout bezkontaktně. Cena služby bude stejná, jako jsou zvyklí z ostatních výdejních míst Zásilkovny. Zákazník si možnost vyzvednutí svého zboží v AlzaBoxu jednoduše vybere přímo v aplikaci nebo v košíku svého e-shopu.“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

První pilotní balíčky si zákazníci Zásilkovny budou moci vyzvednout v Praze na deseti místech – v Praze 8 v Kauflandu, ÚAN Florenc a na Invalidovně, dále pak v Galerii Fenix, v BB Centru, na Nádraží Libeň, v Horních Počernicích, v Globusu v Čakovicích a také v Hloubětíně. Do pilotního seznamu je zařazena také jedna Prodejna budoucnosti, a to na Praze 4 v ulici Antala Staška.

Ačkoli jedeme v Alze momentálně v mimořádně náročném režimu, vše je zařízeno tak, aby naši zákazníci tuto výpomoc vůbec nepocítili, respektive naopak využili synergii z toho plynoucí,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze a facility a doplnil: „V nejbližších týdnech očekáváme zásilku dalších několika stovek AlzaBoxů, jimiž chceme naši síť maximálně posílit. I proto Zásilkovně můžeme nabídnout pomocnou ruku a výhledově počet slotů rozšířit na stovky dalších AlzaBoxů, což znamená prostor pro tisíce balíčků denně.“ 

Firmy shodně apelují na zákazníky, aby své zboží vyzvedávali co nejdříve a uvolnili tak schránky pro další zájemce. Stále jde o nejoblíbenější bezkontaktní a bezpečný způsob vyzvedávání objednávek.

Nejčastěji kladené dotazy

Své zásilky můžete vyzvedávat vždy do půlnoci následujícího dne od doručení zásilky. O procesu doručení budete pravidelně informováni pomocí SMS, e-mailu a/nebo naší aplikace Zásilkovna. Šest hodin před uplynutím úložní doby obdržíte SMS o poslední šanci k vyzvednutí, poté bude zásilka vrácena odesílateli. Prosíme, abyste zásilky vyzvedávali co možná nejdříve a uvolnili tak schránky pro další zájemce.

Jakmile kurýr doručí zásilku do AlzaBoxu, obdržíte SMS a/nebo notifikaci v aplikaci Zásilkovna, ve které naleznete autorizační kód. Tento kód naklikáte na displeji umístěném na AlzaBoxu. Po zadání kódu se otevřou dveře schránky, v níž se nachází vaše zásilka.

Po uplynutí úložní doby bude zásilka vrácena zpět odesílateli. 

Zásilky na dobírku do AlzaBoxu poslat lze, ale je třeba částku uhradit předem. 

Platba dobírky probíhá pouze bezkontaktně, a to buď pohodlně v aplikaci Zásilkovna, anebo přes platební bránu. Odkaz na platební bránu obdržíte v informačním e-mailu a/nebo SMS.

Platba dobírky probíhá pouze bezkontaktně, a to buď pomocí aplikace Zásilkovna, anebo přes platební bránu. Odkaz na platební bránu obdržíte v informačním e-mailu a/nebo SMS.

Upozorňujeme, že platba v hotovosti ani platba kartou v AlzaBoxu není možná.

Maximální rozměr zásilky je 43 cm x 33 cm x 58 cm (šířka x výška x hloubka).

Ano, všechny AlzaBoxy jsou neustále střeženy kamerovým systémem a jsou vybaveny alarmem.

Samozřejmě, pohyb zásilky můžete sledovat v naší aplikaci Zásilkovna nebo na webu. O procesu doručování vás budeme také pravidelně informovat pomocí SMS / e-mailu / aplikace, abyste věděli, kdy zásilku očekávat.

Ujišťujeme vás, že společnost Alza nezíská žádné osobní údaje zákazníků. Jediné informace, které od nás obdrží, jsou rozměry daných zásilek a trasovací čísla.


Sdílet:

Rubriky