Blog

Brány do Ameriky otevřeny!

3. 3. 2020 10:28

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logisticko-technologickou firmu Zásilkovna, zahájila doručování zásilek do Spojených států amerických. USA jsou vedle Ruska další neevropskou zemí, kam Packeta doručuje zásilky. Vstupem na americký trh udělala další krok ke svému hlavnímu cíli být logistickou platformou pro celý svět. V letošním roce plánuje Packeta spustit přepravu také do Dubaje a do oblasti Středního východu.

„Spuštěním přepravy zboží otevíráme pro e-shopy další obrovský trh. S jedním systémem Packety získávají přístup do USA, Ruska a všech evropských zemí a své zboží tak mohou zasílat více než miliardě zákazníků. Přes jedno napojení v Zásilkovně mají přístup k více než šedesáti logistickým partnerům, tím se přibližujeme naší vizi stát se logistickou platformou pro celý svět.“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Služba pro přepravu zásilek do Spojených států amerických se jmenuje USA Post a umožňuje převážet zásilky do 2 kilogramů. Proclení a zpracování celních deklarací je zahrnuto v ceně přepravy.

Skupina Packeta, kam spadá Zásilkovna a dalších 12 firem, měla v loňském roce obrat téměř 1,3 miliardy korun. V meziročním srovnání šlo o 60% nárůst. Počet přepravených zásilek byl 19 milionů. Ve srovnání s rokem 2018 jde o nárůst o 84 %.  V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 2 miliardy korun a 35 milionů přepravených zásilek.

„Zboží e-shopů dokážeme přepravit do zahraničí bez bariér a dalších nákladů. Naši partneři nemusí složitě implementovat rozhraní všech dopravců, stačí jim jeden systém, jedno napojení a jeden štítek. Příznivá cena a skvělá kvalita našich služeb jsou samozřejmostí. Cena přepravy do Spojených států začíná na 265 korunách. Konkrétní podmínky zasílání do USA a dalších zemí naleznou zákazníci na našem webu."
Milan Šmíd Zásilkovna.cz
Milan Šmíd
Group CMO Packeta

Sdílet:

Rubriky