Blog

COVID-19: Tiskové zprávy

21. 10. 2020 16:28

Stejně jako na jaře, i tentokrát Vás budeme pravidelně informovat o všem, co se bude v souvislosti s pandemií dít, a to jak u nás v Zásilkovně, tak na poli e-commerce a logistiky v ČR i celé Evropě. Nyní bude situace pro e-commerce ještě o něco náročnější než v první vlně Covid-19, protože Vánoce jsou za dveřmi a online nákupy rostou každým dnem. Všichni tak budeme mít v následujících několika měsících plné ruce práce. Uděláme maximum pro to, aby byly zásilky doručovány včas a co nejdříve!

Výdejní místa

COVID-19 aktuálně​

E-shopy

COVID-19 aktuálně​

FAQ

COVID-19 aktuálně

Výdejní místa Zásilkovny zůstávají v provozu

Tisková zpráva (21. říjen 2020, 16:51)

Vláda ČR dnes na tiskové konferenci oznámila opětovné omezení prodeje v určitých obchodech a poskytování služeb s podobnými výjimkami jako na jaře. Mezi výjimkami jsou zahrnuty také provozovny umožňující vyzvednutí zboží a zásilky od třetí strany, tedy také výdejní místa Zásilkovny. Internetové obchody tak bez omezení mohou nadále využívat výdejní místa k doručení zboží zákazníkovi.

„Chci všechny ubezpečit, že stejně jako na jaře vše společně zvládneme. Zásilkovna je na současná vládní opatření připravena a díky svému digitálnímu nastavení je schopna na všechny změny reagovat velmi rychle i za cenu výrazně navýšených nákladů. Děkuji všem partnerům z řad výdejních míst a internetových obchodů, kteří nás v této době podporují. Zásilkovna se bude naopak snažit doručit všechny objednávky z internetových obchodů, o jejichž zboží bude v současné chvíli uzavřeného maloobchodu v ČR zvýšený zájem. Pokud k tomu připočteme ještě začátek vánoční sezóny, bude se jednat o velký nápor na všechny internetové obchody i logistické společnosti.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

V Zásilkovně již řadu dní funguje krizový štáb, který zajistí, stejně jako na jaře, aby zásilky byly doručeny. Neočekáváme výrazný počet uzavřených VM s ohledem na výjimku pro výdej zboží a zásilek, která platí stejně jako platila na jaře. Posílili jsme také naše zákaznické linky i provoz a nadále posilujeme proces doručení na adresu.

Dokumentace: Na níže uvedených odkazech si můžete stáhnout následující Usnesení Vlády ČR


Sdílet:

Rubriky