Blog

Informace ke službám v zahraničí

2. 12. 2020 13:42

Vážení klienti,

dopravci v zahraničí nás informovali o novinkách a změnách na jejich straně:

➤  Bulharsko – změna zpětné adresy
➤  Ukrajina – změna názvu dopravce
➤  Slovensko – zavádíme možnost platby kartou
➤  Maďarsko – omezení limitů DPD
➤  Itálie – nový dopravce Bartolini

V tomto článku Vám také pravidelně aktualizujeme seznam blokovaných PSČ v Itálii a další informace ke koronavirovým opatřením dopravců v Evropě.

Slovenská pošta: platba kartou

U doručení na adresu přes přepravce SK Slovenská pošta HD bude od 10. 12. 2020 možné uhradit dobírku platební kartou. Výše poplatku je 1,4 % z hodnoty dobírky a bude účtován ve chvíli, kdy zákazník tuto možnost při převzetí využije. 

Ukrajina: změna názvu dopravce

z UA ROSAN HD na UA Meest HD

U našeho partnera na Ukrajině dochází ke změně názvu služby z UA Rosan HD na UA Meest HD. Tato změna bude platná 1. 12. 2020 a jedná se opravdu jen o kosmetickou úpravu v našem systému. ID dopravce, cena i způsob podávání zůstává stejný.

Maďarsko: limity DPD

Stejně jako v České republice nám i v Maďarsku kurýr DPD kvůli výraznému zvýšení počtu zásilek v tomto náročném období vánoční sezóny nastavil limity pro službu Doručení na adresu. Z toho důvodu už nebude možné napřímo tut službu využít. Avšak dopravce DPD zůstává i nadále začleněný do služby HU Doručení na adresu HD, spolu s Maďarskou poštou a kurýrem Express One. Tato změna nabývá okamžité platnosti.

Co to pro Vás znamená?

Při podání zásilek na adresu příjemce je třeba místo DPD zvolit službu HU Doručení na adresu HD (ID 4159), nebo přímo HU Maďarská pošta HD (ID 763).

Bulharsko: změna zpětné adresy

V Bulharsku zavádíme novou zpětnou adresu, která Vám bude k dispozici od 1. 12. 2020. Na staré adrese bude příjem zásilek fungovat do konce roku, tedy do 31. 12. 2020, proto prosíme o provedení změny ve Vašich systémech co nejdříve.

Původní zpětná adresa
platná do 31. 12. 2020

ECONT/PACKETA (COLETARIA.RO)
Kód pro zpětné zásilky
Todor Ikonomov No.213
7000 g.k. Charodeyka – north Ruse

Nová zpětná adresa
platná od 1.12.2020

ECONT/PACKETA (COLETARIA.RO)
Kód pro zpětné zásilky
Office ECONT RUSE DRUZHBA
RUSE 7000, bul. Vasil Levski 4

Itálie: Bartolini

Máme pro Vás skvělou zprávu! V Itálii nabíráme novou posilu pro doručování zásilek, a to číslo jedna na italském trhu, kurýra Bartolini. Doručení začíná již na 175 Kč bez DPH!


Sdílet:

Rubriky