Blog

Jaký bude rok 2021 v HR?

18. 1. 2021 10:00

Pandemie bude oborem HR rezonovat ještě dlouho. Donutila nás improvizovat, vynalézat a často i přijmout změny, na které jsme se dlouho chystali. Co všechno pro nás zkušenost s rokem 2020 znamená a jak se promítne do roku nového? Tuhle otázku položilo LMC několika výrazným osobnostem českého HR, včetně našeho Group CHRO pro skupinu Packeta, Tomáše Křesťana.

Lze očekávat, že na nekvalifikované pozice budou přicházet zájemci o práci ze segmentu gastronomie.

Rok 2021 určitě přinese v oblasti recruitmentu výrazné změny. Na jedné straně budou lidé, kteří si oblíbili home office a budou hledat takové pozice, které bude možné vykonávat doma. Na straně druhé budou zaměstnanci, kteří zjistili, že jim práce doma vůbec nevyhovuje a možnost pracovat v kanceláři pro ně bude výrazným benefitem. 

Lze také očekávat, že na nekvalifikované pozice budou přicházet zájemci o práci ze segmentu gastronomie. Řada lidí doufala, že se restaurace ještě do Vánoc stihnou zcela otevřít, když se ale ukázalo, že je to nereálné, mnoho podniků bohužel zavře a jejich zaměstnanci si budou muset hledat práci jinde. 

Hodně změn se také odehraje uvnitř jednotlivých oblastí podnikání. Vidím to na našem příkladě, tedy zasilatelství a doručování. My se z firmy vzniklé na zelené louce velmi rychle transformujeme do podoby korporace.

Tomáš Křesťan
Chief HR Officer, Zásilkovna & Packeta Group


Sdílet:

Rubriky