Blog

Novinka: Z-BOX MINI

1. 4. 2021 7:00

Zásilkovna koupila schránky na dopisy v České republice. Do konce letošního roku je přestaví na Z-BOXy MINI


Zásilkovna, přední česká logisticko-technologická firma, nakoupila všechny dopisní schránky na území České republiky. Do konce letošního roku je přestaví na samoobslužná výdejní místa Z-BOXy Mini. Celkově jde o téměř 15 700 schránek. Jejich počet v posledních letech stále klesá, lidé o ně ztrácí zájem. Z-BOXy Mini fungují na stejném principu, jako klasické Z-BOXy, které se mezi zákazníky během několika málo měsíců staly velmi populární. Ovládají se jednoduše přes mobilní aplikaci Zásilkovna, ke svému provozu potřebují minimum energie, kterou získávají přes malé solární panely. Pro zákazníky fungují 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

„V Zásilkovně jsme se rozhodli využít příležitosti koupit všechny dopisní schránky a předělat je na Z-BOX Mini, a to právě proto, že jsou naše Z-BOXy tak oblíbené. Chceme je proto dále rozšířit a nabídnout všem lidem po celé České republice. Zásilku si bez front bude moci do konce roku vyzvednout jednoduše opravdu každý i v té nejmenší vesničce, “ říká Milan Šmíd, marketingový ředitel skupiny Packeta, majitele Zásilkovny.

Už se nám nezdály jako perspektivní, a proto jsme se rozhodli všech schránek zbavit. Musím také oznámit, že dnešním dnem rozpouštíme náš Odbor poštovních schránek. Pracovali jsme tvrdě řadu let, ale bylo na čase se posunout dál. Já osobně smutním, protože jsem byl jmenován náměstkem Odboru pro dobíjení kreditních karet mobilních telefonů na přepážce, a to se s péčí o krásné schránky na dopisy nedá srovnat. Nevím, zda tuto pracovní změnu zvládnu, ale do důchodu mám ještě stále daleko, tak asi budu muset,“ komentuje spolupráci náměstek Odboru poštovních schránek Jan Obálka.

Dopisní schránka je zpravidla uzavřená nádoba s otvory pro vhazování listovních zásilek (dopisnic, pohlednic, korespondenčních lístků apod.). Bývají připevněny na zdech budov, případně stojí na stojanech a na dalších místech. Na schránce bývají uvedeny informace o časech vybírání, tarifech a provozovně, která má příslušnou schránku na starosti.


Sdílet:

Rubriky