Blog

Pondělní rekord! Za 1 den jsme přepravili historických 307 000 zásilek.

10. 12. 2019 14:16

V pondělí 9. prosince jsme přepravili neuvěřitelných 307 000 zásilek, nejvíce v naší téměř desetileté historii. Očekáváme, že do začátku letošních Vánoc překonáme hranici 350 000 přepravených zásilek za den. Přes mimořádný nárůst přepravovaného zboží doručujeme balíky do druhého dne a své zákazníky nelimitujeme objemem zboží, ani neúčtujeme sezónní přirážky.

„Pro Zásilkovnu jsou letošní Vánoce opět rekordní. V minulém roce jsme se zastavili na číslu 202 tisíc zásilek za den, letos jsme ho již překonali o více než 100 000, a to do Vánoc máme ještě téměř čtrnáct dní. Věřím, že do Štědrého dnes číslo ještě naroste a my překonáme hranici 350 tisíc přepravených zásilek za jeden den. Tato čísla nás řadí mezi největší přepravce v České republice. Jsem pyšná na celý tým Zásilkovny, odvádí skvělou práci. Potvrzuje se trend posledních let, kdy zákazníci před návštěvou přeplněných nákupních center a kamenných obchodů dávají stále více přednost nákupu na internetu. Roste také oblíbenost osobních odběrů na výdejních místech. V České republice jich má Zásilkovna nyní již téměř 2700.“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​
„Největší zájem je tradičně o kosmetiku, parfémy, oblečení, boty, knihy a elektroniku. Ve vánočním období se také zvýšila průměrná cena jedné zásilky, a to na 1 260 korun, zatímco ve zbytku roku je to 1 100 Kč"
Ondřej Žák
Ondřej Žák
Výkonný ředitel Zásilkovny

Skupina Packeta, kam spadá také Zásilkovna, měla v loňském roce obrat 790 milionů korun. V meziročním srovnání šlo o 70% nárůst. Počet přepravených zásilek byl 11 milionů.  V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 1,3 miliardy korun a 18,5 milionů přepravených zásilek.


Sdílet:

Rubriky