Blog

Přepravili jsme za jeden den 379 000 zásilek, loňský rekord překonán o 88 %

17. 12. 2019 17:34

Předvánoční rekordní nákupy se promítly také do čísel Zásilkovny, přední české technologicko-logistické společnosti. V pondělí 16. prosince přepravila 379 000 zásilek, ve srovnání s loňským rokem jde o 88% nárůst. Zároveň jde o nejvíce přepravených zásilek v jednom dni v celé historii Zásilkovny. Ke zvládnutí předvánočních nákupů pomáhá Zásilkovně hustá síť výdejních míst, kterých má nyní v České republice téměř 2700. Právě výdejní místa jsou několik dní před Štědrým dnem nejlepší cestou, jak mít všechny dárky pod stromečkem včas.

„Nacházíme se na úplném vrcholu letošních předvánočních nákupů. Je zřejmé, že nejen pro Zásilkovnu, ale celý segment e-commerce bude letošní rok opět rekordní a obrat 135 miliard z roku 2018 bude překonán.
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny
„V posledních dnech před Štědrým dnem narůstá význam osobních odběrů zásilek na výdejních místech, které poskytují největší jistotu, že zákazník získá své dárky včas. Podle výzkumu Asociace pro elektronickou komerci naopak posledních pět let klesá zájem o doručování zboží domů.“
Ondřej Žák
Ondřej Žák
Výkonný ředitel Zásilkovny a člen vedení skupiny Packeta.

Další na našem blogu

Milan Šmíd Zásilkovna.cz
Zásilkovna.cz pomáhá

Sdílet:

Rubriky