Blog

Příprava na Vánoce a změna cen

9. 10. 2020 10:10

Vánoční sezóna je za rohem. A kdo je připraven, není zaskočen!

Vážení klienti,

je tu říjen, a to je pro e-shopy doba, kdy příprava na Vánoce nabírá na obrátkách. Proto bychom Vás rádi už teď informovali o novinkách a změnách, které s vánoční sezónou souvisí. 

Karanténa naučila lidi nakupovat online

Opatření skrze pandemii Covid-19 doslova raketově vystřelily e-commerce nahoru. Podle průzkumů nakupovalo během karantény v e-shopech sedm z deseti Čechů. Do online nakupování se pustili i ti, kteří v něj dříve neměli důvěru. Už na jaře jsme tak čelili velkému objemu zásilek a bereme si z něj ponaučení pro vánoční sezónu 2020, která bude dle očekávání ještě vytíženější než kdy dřív. Bezpečnostní opatření totiž neustupují, a tak lze odhadovat, že přes internet bude letos řešit vánoční dárky velká část populace.

Proto si uvědomujeme, že je třeba udělat kroky, díky kterým zvládneme nápor během Vánoc levou zadní! Naším cílem je, abyste se na nás mohli i v nejdůležitější a nejvytíženější fázi e-commerce roku spolehnout. Takže co jsme už pro vánoční pohodu udělali?

Nová depa

a stovky výdejních míst pro efektivnější doručení

Posily

spousta nových kolegů a brigádníků

Z-BOXy

samoobslužná bezdotyková výdejní místa

Bezpečnost

nejen pro zaměstnance, ale i v rámci IT

 1. Vybudovali jsme nové depo v Jihlavě a nová větší depa v Brně a v Nehvizdech u Prahy!

Jejich strategická poloha nám pomohla zlepšit procesy, rychlit distribuci zásilek a maximálně zvýšit přepravní kapacity.

 2. Otevřeli jsme stovky nových výdejních míst a spustili samoobslužné Z-BOXy!
Ve vánoční sezóně si budou zákazníci moci vyzvedávat zásilky ve 3800 výdejních místech. Jejich počet jsme za rok 2020 rapidně navýšili, aby kapacita uspokojila poptávku. Zákazníci mají nově k dispozici i samoobslužná bezdotyková výdejní místa Z-BOX.
 3. Přijímáme stovky nových zaměstnanců a brigádníků!
Naše depa a sklady posílí stovky nových kolegů, kteří nám pomohou rychle a efektivně odbavit a distribuovat obrovské objemy zásilek, jež nás na Vánoce čekají.
 4. Pořídili jsme vybavení, které zrychlí práci!
Všechny provozy jsme vybavili novými online čtečkami a dovybavujeme online čtečkami také všechny naše řidiče. Tím bychom měli zpřesnit trasování zásilek vedoucí k vyšší kvalitě.
 5. Investovali jsme do bezpečnosti!
A to nejen v oblasti IT, kdy jsme přešli na cloudové řešení, které výrazně zvyšuje bezpečnost našich systémů. V oblasti zdraví jsme distribuovali a stále distribuujeme tisíce ochranných a hygienických pomůcek.

Zásilkovna bude i během Vánoc nejlevnějším dopravcem

Tyto kroky přispějí k maximálně efektivnímu a rychlému doručování zásilek. Nesou s sebou však mírné zvýšení ceny za doručení po České republice. 

Od 1. 11. 2020 dochází ke změně základní ceny doručení na výdejní místa ze 41 Kč na 43 Kč bez DPH a ke změně základní ceny doručení na adresu z 65 Kč na 70 Kč bez DPH.

Proč jsme ke zdražení přistoupili?

Ač se zvýšení cen jeví jako negativní, pro nás optimalizace ceníku znamená cestu, jak ještě více zkvalitnit naše procesy a zvládnout obrovské objemy zásilek ve vytížených obdobích. Díky vyšší ceně zvládneme pokrýt rozšíření služeb a zdrojů a zajistit tak hladké odbavování. Abyste Vy i Vaši zákazníci byli spokojeni. Protože nic pro nás není víc.

Co je pro nás důležité: I přes optimalizaci ceny Zásilkovna stále je nejlevnějším tuzemským přepravcem.

I další kurýři reagují na obrovské množství balíků

I naši logističtí partneři se již nyní připravují na několikanásobně vyšší objemy zásilek během předvánočního období. Aby nápor zvládli bez kolapsu, většina z nich reguluje množství balíků dočasným zvýšením cen. Jsme proto nuceni jejich sezónní příplatky promítnout do našeho ceníku. Chceme Vás však ujistit, že celá částka za tyto příplatky spadá danému dopravci a bohužel není v našich silách výši příplatků ovlivnit. 

Níže naleznete kompletní seznam přepravců, kterých se tyto příplatky týkají a který budeme pravidelně aktualizovat zde na blogu. Níže uvedený seznam naleznete také v kompletním ceníku, v sekci Poplatky a příplatky.

Kteří přepravci přistoupili k dočasnému zvýšení cen?
Dopravce Od kdy do kdy se příplatek hradí Výše příplatku
DE Hermes HD/PP 1. 10. – 31. 12. 8 Kč
HR DPD (ID 4646) 1. 11. – 31. 12. 9 Kč
SI DPD HD/PP 1. 11. – 31. 12. 7 Kč
FI Post Nord HD/PP 15. 11. – 31. 12. 12 Kč
DK Post Nord HD/PP 15. 11. – 31. 12. 12 Kč
SE Post Nord HD/PP 15. 11. – 31. 12. 12 Kč
BE Belgická pošta HD/PP 1. 11. – 31. 12. 27 Kč
CZ Doručení na adresu HD 1. 11. – 31. 12. 5 Kč
HU DPD HD 1. 11. – 31. 12. 5 Kč
SK Doručení na adresu HD 1. 11. – 31. 12. 14 Kč

Sdílet:

Rubriky