Blog

Sezóna se Zásilkovnou

22. 12. 2021 7:27

Sezóna je za rohem a my pro vás máme nadílku informací týkajících se provozu Zásilkovny v nadcházejících měsících. Chcete vědět, jaký bude provoz našich dep v sezóně, nebo kteří evropští dopravci zavádějí sezónní příplatky? Jste na správném místě! V tomto článku pro vás budeme pravidelně přidávat a aktualizovat veškeré informace, takže budete mít vše neustále po ruce.

Doručení do Štědrého dne

Co udělat pro to, aby vaši zákazníci z Česka obdrželi své zásilky pod stromeček včas? Nejdůležitější ze všeho je předat nám je s dostatečným předstihem. Na základě toho, kde zásilky podáváte, pro vás máme dvě velmi důležitá data, které doporučujeme mít na paměti.

17. 12. 2021

při podání na výdejních místech

20. 12. 2021

při podání na našich depech

Pokud zásilka směřuje na výdejní místo, doporučujeme pečlivě zkontrolovat jeho dostupnost a hlavně otevírací dobu v prosinci. Tyto informace jsou samozřejmě uvedené a pravidelně aktualizované v našem widgetu.

Moc dobře víme, že spousta zákazníků řeší dárky opravdu na poslední chvíli. Své zásilky tedy můžete samozřejmě podávat i po uvedených datech. Uděláme vše pro to, abychom je do Vánoc vašim zákazníkům doručili. Při podání po doporučených termínech však každým dnem významně roste riziko, že zásilka zákazníkům včas nedorazí nebo si ji nestihnou vyzvednout.

💡 Tip: Podáváte zásilky na našich podacích místech? Nezapomeňte pravidelně kontrolovat jejich otevírací dobu a dovolené o svátcích na našich webových stránkách nebo v aplikaci. 

A jak to bude se zásilkami do zahraničí?

I naši logističtí partneři nám poslali jejich doporučené termíny pro podání zásilek. Najdete je zde. Data platí pro podání zásilek na našem depu. Podáváte zásilky do zahraničí na našich podacích místech? Pak je třeba počítat s podáním zásilky vždy min. o jeden pracovní den dříve.

Kratší úložní doba zásilek pro rychlejší odbavování zásilek

Naše síť výdejních míst v Čechách pojme denně až 1,2 milionu zásilek, takže na sezónu jsme ready! Zkrácení úložní doby pomáhá udržet kapacitu sítě pružnější, a zároveň nabádá zákazníky k rychlejšímu vyzvednutí. A to znamená, že i dobírky budou na vašich účtech mnohem dřív.

Výdejní místo: 5 + 2

Na vyzvednutí máte 5 dnů, kdy je výdejní místo otevřené. Prodloužení bude možné max. o další 2 dny na celkových 7 dnů (přes aplikaci pak pouze o den, a to do počtu max. 2 otevíracích dnů výdejního místa).

Z-BOX: 2 + 1

Na vyzvednutí máte 2 kalendářní dny. Prodloužení bude možné maximálně o 1 den na celkové 3 kalendářní dny. Platí od 15. 11. 2021. Po uplynutí lhůty budou zásilky putovat zpět k Vám.

❗ Zkrácená úložní doba bude platit pro všechna naše výdejní místa a Z-BOX i na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku.

Provoz zákaznické linky v sezóně

Od 22. 11. do 23. 12. 2021 budou všechny naše linky (pro zákaznický servis, technickou podporu i platební terminály) dostupné v prodloužené provozní době od 8:00 do 19:00.

Zároveň vám budou k dispozici vždy od 8:00 do 16:30 také o těchto třech sobotách:

4. 12. 2021

8:00-16:30

11. 12. 2021

8:00-16:30

18. 12. 2021

8:00-16:30

Provoz našich dep v sezóně

Až do konce roku chceme fungovat i během státních svátků. Plánujeme totiž udržet provoz dep a svozů co možná nejvíce, abychom bez zádrhelů zvládli doručit všechny zásilky, které nám předáte.

Máte domluvené svozy zásilek?

Během Vánoc je možné zařídit svozy zásilek i během víkendů, protože naše depa fungují v tzv. pátečním režimu. Stačí se domluvit s vaším obchodním zástupcem na detailech. V každém případě uděláme vše pro to, aby zásilky byly co nejdříve na cestě k zákazníkům.

Podání zásilek na depech

Všechna depa, na kterých je zřízené podací místo (jejich seznam najdete zde), budou otevřena pro podání zásilek o nedělích 12. a 19. prosince v čase od 14:00-18:00. 

12. 12. 2021

14:00-18:00

19. 12. 2021

14:00-18:00

Během této doby můžete své zásilky podávat, anebo naopak vyzvednout vratky, které na vás čekají. Upozorňujeme, že o sobotách jsou podací místa na depech zavřené.

Dobré vědět: Podáváte zásilky na výdejních místech Svitavy, T.G. Masaryka (ID 264) nebo Vejprnice, Plzeňská (ID 8556)? Tato výdejní místa, která nahrazují pro podej zásilek naše regionální depa, mají vlastní otevírací dobu, podle které je třeba se řídit. Jejich provoz o víkendech a během svátků je třeba sledovat na našich webových stránkách.

Depo Karlovy Vary

Upozorňujeme, že depo a s ním spojené podací/výdejní místo v Karlových Varech bude od 27. do 31. 12. 2021 uzavřeno. Depo vám bude k dispozici opět 3. 1. 2022.

Na Štědrý den budou naše depa uzavřená, abychom si mohli všichni naplno užít důležité chvíle s rodinami u vánočních stromků.

Silvestr letos vychází na pátek, kdy bude provoz Zásilkovny beze změny fungovat na 100 %, a tak v novém roce, tedy od pondělka 3. 1. 2022, navážeme tam, kde jsme v pátek skončili.

Výše uvedené termíny se týkají výhradně provozu na našich depech. Naše výdejní místa jako každý rok budou aktualizovat svou otevírací dobu, abyste měli na našem webu co nejdříve informace o tom, kdy na kterém výdejním místě během Vánoc zásilky podávat.

Sezónní příplatky dopravců v Evropě

Naši logističtí partneři se již nyní připravují na několikanásobně vyšší objemy zásilek během předvánočního období. Aby nápor zvládli bez kolapsu, většina z nich reguluje množství balíků dočasným zvýšením cen. Jsme proto nuceni jejich sezónní příplatky promítnout do našeho ceníku. 

Chceme Vás však ujistit, že u našich služeb v České republice k žádným sezónním příplatkům nedojde, tedy že Zásilkovna jako taková své ceny nezvedá.


Sdílet:

Rubriky