Blog

Zahraniční aktivity skupiny Packeta Group řídí nový COO Daniel Tinz

4. 2. 2020 8:16

Novým Group COO skupiny Packeta, která vlastní přední českou logisticko-technologickou firmu Zásilkovna, se stal Daniel Tinz. Hlavním úkolem Daniela Tinze bude řízení evropských firem skupiny Packeta a její expanze na další trhy. Před příchodem do Packety pracoval Daniel Tinz na vysokých manažerských pozicích. Téměř 12 let působil ve společnosti Staropramen, kde byl zodpovědný za veškeré businessové aktivity firmy v Čechách a na Slovensku.

„Věřím, že Danielovo manažerské zkušenosti výrazně pomohou k další akceleraci aktivit naší skupiny v Evropě a její expanzi na další trhy. Posilování naší přítomnosti v jednotlivých evropských zemích a vstup na trhy nové jsou jedním z našich strategických cílů tohoto roku. Jsem ráda, že jsme na tento klíčový post získali skutečného profesionála“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​
Daniel Tinz Packeta
„Velmi rád jsem se stal součástí skupiny Packeta. V současné době jde o jednu z nejzajímavějších českých společností, která se za deset let vypracovala z ničeho na firmu s miliardovým obratem. Klíčovým úkolem je pro mne propojení všech našich firem v perfektně fungující celek, který přinese špičkové služby všem našim klientům a partnerům v Evropě, Asii nebo Americe. Zároveň chci, aby všechny naše skvělé inovace pomáhaly růstu Packety u nás i v zahraničí a určovaly trendy budoucího vývoje trhu. V neposlední řadě je mou obrovskou osobní motivací rozvoj všech našich lidí, abychom si interně vychovávali budoucí skvělé lídry a manažery. Ambiciózní cíle jsou pro mě velkou výzvou a těším se na spolupráci s novým týmem v čele se Simonou Kijonkovou“
Daniel Tinz Packeta
Daniel Tinz
COO skupiny Packeta

Daniel Tinz (40) absolvoval VŠB – Technickou Univerzitu v Ostravě. Během své pracovní kariéry zastával řadu vysokých manažerských pozic, pracoval například pro Nestlé nebo Procter & Gamble. Téměř 12 let působil ve společnosti Staropramen, kde zodpovídal za veškeré businessové aktivity v ČR a na Slovensku. Z pozice výkonného ředitele se mu podařilo za tři roky dostat Staropramen mezi klíčové hráče na slovenském trhu. Daniel je ženatý a nejraději tráví volný čas s rodinou a přáteli. Miluje sport (hlavně tenis a lyžování) a rád čte, cestuje a poznává nové lidi.

Daniel Tinz doplní ve vedení skupiny Packeta Simonu Kijonkovou, která firmu před desíti lety založila a stále stojí v čele holdingu Packeta na pozici CEO. 

Skupina Packeta, kam spadá Zásilkovna a dalších 12 firem, měla v loňském roce obrat téměř 1,3 miliardy korun. V meziročním srovnání šlo o 60% nárůst. Počet přepravených zásilek byl 19 milionů. Ve srovnání s rokem 2018 jde o nárůst o 84 %.  V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 2 miliardy korun a 35 milionů přepravených zásilek.

Hlavním motorem růstu skupiny v roce 2020 budou opět inovace. Packeta plánuje do oblasti vývoje nových technologií investovat vyšší desítky milionů korun. Plánuje také vstup do nových segmentů trhu, expanzi ve stávajících zemích a otevírání přepravy do nových států. V prvním kvartálu 2020 by mělo dojít ke spuštění projektu doručování do kufru v ČR a ke spuštění přepravy do Spojených států amerických. Packeta také například plánuje otevření přepravy do Dubaje a oblasti Středního východu, rozvoj P2P platformy v rámci akvizice Zavezu a dokončení řady projektů v oblasti robotizace a automatizace výdejních míst.


Sdílet:

Rubriky