Blog

Zásilkovna investuje téměř 10 milionů korun do nových dep. První otevřela v Praze.

29. 8. 2019 7:38

Společnost Zásilkovna, přední česká logistická firma, otevřela nové logistické centrum v Praze. Průměrná kapacita nového depa je 600 000 přepravených zásilek měsíčně, během vrcholu sezóny v době předvánočních nákupů může měsíční kapacita překonat hranici 1 milionu. Celková rozloha je téměř 4000 m2. Depo je vybaveno nejmodernějšími technologiemi jako jsou online čtečky nebo kamerové a bezpečnostní systémy. V novém logistickém centru bude pracovat 40 lidí. V letošním roce otevře Zásilkovna nová depa ještě v Hradci Králové a v Ostravě. Celkové investice do nových distribučních center dosáhnou v letošním roce téměř 10 miliónů korun. Hlavním cílem je zvýšit efektivnost svozů a rozvozů zásilek a zlepšit servis pro zákazníky.

„Obrat skupiny Packeta, kam patří také Zásilkovna, vzrostl za první pololetí meziročně o 72 procent na téměř 425 milionů korun. O 70 procent vzrostl také počet přepravených zásilek. Naším cílem pro letošní rok je dosáhnout obratu 1,3 miliardy korun, v počtu zásilek pak 18,5 milionu kusů. S takto výraznými nárůsty se samozřejmě také zvyšují nároky na větší distribuční kapacity. Proto jsme se rozhodli investovat do nových logistických centrech. V současné době máme za celou skupinu celkem 17 dep a jejich počet budeme dále navyšovat. Nedávno jsme například koupili depo na Slovensku.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny

V současné době má skupina Packeta, majitel Zásilkovny, celkově 17 dep: 10 v České republice (2 v Praze, dále jedno v Plzni, Teplicích, Soběslavi, Liberci, Brně, Olomouci, Ostravě a Hradci Králové), 5 na Slovensku (Bratislava, Žilina, Poprad, Trenčín, Zvolen), jedno v Maďarsku (Budapešť) a v Rumunsku (Bukurešť).   

Distribuční centrum Praha

  • Adresa: Praha 6 / U Silnice 949/11 / Praha 6 – Ruzyně
  • Velikost: 3915 m2 (sklad sklad 3500 m2, zázemí pro zaměstnance + office 415 m2)
  • Kapacita: průměr 30 000 zásilek/den, maximální cca 100 000 zásilek/den v sezóně / měsíční průtok zásilek 600 000 zásilek/v sezoně více než 1 milion zásilek 
  • Technologie: online čtečky, zesílený internet WIFi, moderní bezpečnostní zařízení (PIR detektory pohybu, vratové magnety), rozsáhlý kamerový systém (72 kamer)
  • 130 regálových pozic
  • 150 klecí na třídění zásilek
  • Počet zaměstnanců: cca 40
  • Celková investice: cca 3 miliony korun
"Nová depa nám umožní pružně reagovat na svoz zásilek a díky zkrácené dojezdové vzdálenosti také výrazně urychlí jejich doručení. Pomohou nám také lépe zvládnout předvánoční vrchol celé sezóny, který bude v letošním roce podle našich prognóz opět rekordní."
Ondřej Žák
Ondřej Žák
Výkonný ředitel Zásilkovny a člen vedení skupiny Packeta.

Sdílet:

Rubriky