Blog

V Čechách máme už 3 000 výdejních míst!

8. 7. 2020 8:19

Zásilkovna, přední česká logisticko-technologická firma, dosáhla dalšího rekordního milníku své desetileté historie. Počet výdejních míst, kde si lidé mohou vyzvednout nebo poslat své zásilky, překonal v České republice hranici 3 000. V letošním roce plánuje Zásilkovna navýšit jejich počet na 4 000. Výdejní místa bude rozšiřovat také v zahraničí, především na Slovensku (cíl pro 2020 je 1200), Maďarsku (790) a Rumunsku (800). Celkově by skupina Packeta, majitel Zásilkovny, měla na konci letošního roku mít kolem 6 800 výdejních míst. Výdejní místa jsou jedním z klíčových partnerů celé skupiny a pro zákazníky stále více oblíbeným způsobem vyzvedávání jejich zásilek.

0 +
VÝDEJNÍCH MÍST V ČESKÉ REPUBLICE
„Navzdory koronaviru, kdy byla řada našich výdejních míst po celé Evropě dočasně uzavřena, se nám jejich počet stále daří navyšovat. Celá e-commerce prožívá v důsledku pandemie velký boom. Meziroční růst v České republice by měl dosáhnout až 20 procent a atakovat hranici 190 miliard korun. Zájem o nákupy po internetu ale vidíme ve všech zemích, kde působíme. Proto je navyšování počtu výdejních míst, a tím i zvyšování dostupnosti zásilek pro zákazníky, jedním z našich důležitých obchodních cílů letošního roku.“
Milan Šmíd Zásilkovna Z-talks
Milan Šmíd
CMO skupiny Packeta​

Zásilkovna je součástí skupiny Packeta, která doručuje zboží do všech zemí EU, dále pak do Švýcarska, Ruska, na Ukrajinu a do USA. V zemích, kde nevyužívá vlastní výdejní místa, přepravuje zboží do široké sítě partnerských výdejních míst, kterých je aktuálně téměř 91 600 (např. v Rusku je to 42 000 partnerských výdejních míst, ve Francii 19 000, v Polsku přes 8500, na Ukrajině téměř 6 400).

V loňském roce byl obrat skupiny Packeta 1,3 miliard korun. V meziročním srovnání šlo o 60% nárůst. Počet přepravených zásilek byl 19 milionů, meziročně o 84 % více.  V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 2,5 miliard korun a 35 milionů přepravených zásilek.


Sdílet:

Rubriky