Blog

Zásilkovna otevřela nové depo v Ostravě, již třetí v letošním roce

16. 10. 2019 12:34

Společnost Zásilkovna, přední česká technologicko-logistická společnost, otevřela nové logistické centrum v Ostravě. V letošním roce je to po Praze a Hradci Králové již třetí nové depo Zásilkovny. Hlavním cílem otevírání nových distribučních center je zvýšit efektivnost svozů a rozvozů zásilek a zlepšit servis pro zákazníky. Průměrná kapacita ostravského depa je 350 000 přepravených zásilek měsíčně, během sezóny se může zvýšit až na 500 000. Jeho celková rozloha je 2340 m2. Je vybaveno nejmodernějšími technologiemi jako jsou online čtečky nebo kamerové a bezpečnostní systémy. V novém logistickém centru bude pracovat 45 lidí. Celkové investice do nových distribučních center dosáhnou v letošním roce téměř 10 miliónů korun. Aktuálně jich má skupina Packeta, do které patří také Zásilkovna, sedmnáct.

„V letošním roce chceme zvýšit obrat celé skupiny Packeta na 1,3 miliardy korun, v počtu přepravených zásilek máme cíl 18,5 milionu kusů. S takto výraznými nárůsty se také zvyšuje potřeba mít větší distribuční kapacity. Proto jsme se rozhodli investovat do nových logistických centrech. Letos jsme otevřeli tři nová depa, v současné době jich máme celkově sedmnáct a jejich počet budeme dále navyšovat. Nedávno jsme například koupili depo na Slovensku”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny

V současné době má skupina Packeta, majitel Zásilkovny, celkově 17 dep: 10 v České republice (2 v Praze, nově otevřené v Ostravě, dále jedno v Plzni, Teplicích, Soběslavi, Liberci, Brně, Olomouci a Hradci Králové), 5 na Slovensku (Bratislava, Žilina, Poprad, Trenčín, Zvolen), jedno v Maďarsku (Budapešť) a v Rumunsku (Bukurešť).    

Distribuční centrum Ostrava

  • Celková investice: cca 1 milion korun
  • Adresa: Frýdecká 700/475, Ostrava – Hrabová
  • Velikost: 2340 m2 (sklad 2200 m2, zázemí pro zaměstnance + office 140 m2)
  • Kapacita: průměr 20 000 zásilek/den / v sezóně 50 000, měsíční průtok zásilek 350 000 zásilek / v sezóně 500 000
  • Technologie: online čtečky, zesílený internet WIFi, moderní bezpečnostní a kamerový systém
Nové depo se stane klíčovým přepravním uzlem pro distribuci zásilek pro celý Moravskoslezský kraj a část Polska. Zvyšování počtu distribučních center je pro nás nezbytné. Díky tomu dokážeme pružně reagovat na rostoucí objem svezených zásilek a docílíme zkrácení dojezdové vzdálenosti a výrazně urychlíme jejich doručení. Pomáhají nám také lépe zvládnout předvánoční vrchol celé sezóny, který bude v letošním roce opět rekordní.“
Ondřej Žák
Ondřej Žák
Výkonný ředitel Zásilkovny a člen vedení skupiny Packeta.

Sdílet:

Rubriky