Blog

Zásilkovna v Evropě

9. 7. 2020 13:00

Věděli jste, že Zásilkovnu najdete najdete v šesti státech Evropy, a ve všech z nich má stejnou tradici a kvalitu, na kterou jste zvyklí u nás v ČR? V Evropě máme hodně tváří, ale v jádru jsme stále ten samý ryze český franšízový logistický projekt v dobře známém červeném kabátku.

V Evropě vystupujeme jako Packeta. Proč?

V některých státech střední a východní Evropy fungujeme pod různými lokálními názvy, které jsou volným překladem slova Zásilkovna. Třeba v Maďarsku nás znají pod názvem Csomagküldő, na Slovensku jako Zásielkovňuv Rumunsku jsme Coletăria a v Polsku vystupujeme jako Przesyłkownia (nově již Packeta.pl). Naším hlavním cílem ale vždy byla a je jednoduchost, a proto došlo nedávno k reorganizaci, při které vznikl holding s názvem Packeta Group, který zastřešuje všechny Zásilkovny na světě.

Pod značku Packeta spadá celkem devět firem

Někdy se nám to zdá až neuvěřitelné, kam jsme společnými silami Zásilkovnu vypracovali. Kdysi dávno jsme byli malý startup. A dnes? Dnes má celá Packeta celkem 9 firem, doručuje do 30 zemí Evropy a obsluhuje přes 4 000 vlastních výdejních míst! K dnešku Zásilkovna přepravila přes 50 milionů zásilek. A jak to všechno zvládáme? 

Funkční logistická síť

Obrovský díl práce a také základní stavební kámen tohoto úspěchu je samozřejmě náš tým lidí, který pilně pracuje na tom, aby mohla Zásilkovna fungovat jednotně a rychle po celé Evropě. Tým lidí ale potřebuje zázemí, které mu tuto práci usnadní, a právě na tom Packeta stojí.

Depa po celé Evropě

Jen v České republice máme 10 dep, z toho dvě jsou v Praze. A co Morava? Depo v Brně jsme nedávno přestěhovali do nových a větších prostor. V tuto chvíli již plánujeme otevření dalších několika dep ve strategických lokalitách – tak, abychom urychlili a zefektivnili doručení zásilek. 

Nová depa samozřejmě plánujeme i ve střední a východní Evropě. Na Slovensku chceme otevřít dvě, díky nimž se urychlí doručení a svoz zásilek ve všech oblastech. To samé platí pro Maďarsko a Rumunsko. 

Celkem máme 18 dep strategicky umístěných po celé Evropě. Díky nim doručujeme zásilky do zahraničí v rekordních časech a za skvělé ceny. Napojení dep je tak dobře načasované, že dokážeme zásilku z Česka doručovat už druhý den v Maďarsku na naše výdejní místo v Rumunsku ji dovezeme jen o den později.  


Sdílet:

Rubriky