Blog

Zásilky doručujeme bez omezení!

12. 3. 2020 7:35

Vážení klienti,

přes dnes vládou vyhlášený nouzový stav v České republice bychom vás chtěli ujistit, že přeprava zásilek Zásilkovnou a všemi ostatními společnostmi ve skupině Packeta probíhá v současnosti bez omezení a tak jak jste zvyklí, a to včetně doručování do zahraničí, pouze vyjma zásilek s místem doručení v Itálii.

Koronovirus Zásilkovna.cz

Itálie

V důsledku opatření vyhlášených italskou vládou, které ve vztahu k našim smluvním závazkům splňují definici tzv. vyšší moci, nebudeme v rámci Zásilkovny a tedy i celé skupiny Packeta schopni přijímat zásilky s místem doručením v Itálii, a to od pondělku 16. 3. 2020. Zásilky, které převezmeme do přepravy (na depech) do neděle, odešleme naším spojem do Itálie na místa určení. Dle stávajících informací od našeho místního přepravce by měly být adresátům doručeny standardně. Poté už nebudeme schopni zajistit přepravu zásilek do Itálie, a to do doby, než dojde ke změně opatření vyhlášených italskou vládou. O jakémkoliv částečném nebo plném obnovení našich služeb Vás budeme neprodleně informovat. Za vzniklé nepříjemnosti se omlouváme, bohužel je nemůžeme ovlivnit.

„Milí eshopaři a eshopařky! Ráda bych vás všechny informovala a ubezpečila vás, že Zásilkovna a Packeta funguje zcela normálně dál! Line hauls, tj. kamiony, které nám doručují mezinárodní zásilky přes hranice do celé EU jezdí nadále. Zatím jsem zakázala pouze vjezd do Itálie, a to od pondělí. Eshopy, které zasílají z ČR do Itálie jsou již informováni. V rámci všech procesů jsme provedli maximální bezpečnostní preventivní opatření a snažíme se maximálně chránit naše zaměstnance a všech 10 dep v ČR nám funguje. Nouzový stav byl vyhlášen nejen v ČR, ale také na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a karanténa plošně je v Itálii. Krom Itálie ale doručujeme zásilky do všech zmíněných zemí. Vyhlášení nouzového stavu se nevztahuje na přepravu zboží a na logistiku. Tedy přes všechna omezení, zásilky na Slovensko z ČR by měli nejen námi, ale i ostatními přepravci být doručena jak jste zvyklí. A ecommerce zásilek neubývá, spíše naopak. Zásilky jsou doručovány. Krom toho, že už nemůžeme chodit po osmé večer spolu na pivo, všechno společně zvládneme! Pokud byste potřebovali s čímkoli pomoci obraťte se na nás!“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny

Sdílet:

Rubriky